Volledig thuiswerken! Voor sommige mensen is het uitkomst gebleken. Het kantoor als werkplek is in 2020 uit de gratie geraakt en deze mensen ervaren vele voordelen van het thuiswerken.

De combinatie met het privéleven is gemakkelijker te maken, minder reistijd, geen ergernis in file of in het openbaar vervoer, je tijd gemakkelijk zelf indelen en je collega’s spreek je online.

Andere mensen moeten er niet aandenken om een deel van de week, laat staan de hele week, thuis te werken. Zij hebben meer behoeften aan een scheiding tussen werk en privé, of hebben geen goede thuiswerkplek. Ook kunnen zij het fijn vinden om collega’s live te ontmoeten en kunnen zij meer waarde hechten aan de contacten bij de koffieautomaat of in de kantine.

Thuiswerken is here to stay!

Als thuiswerken een blijvertje is, hoe zorg je er dan voor dat collega’s elkaar blijven ontmoeten om met elkaar in verbinding te blijven?

In onze vorige blog ‘de V van verbinding’ hebben we daar aandacht aanbesteed. Een andere trend is om de werkplek als ontmoetingsplek in te richten.

Prikkels zorgen voor contact

De ontmoetingsplek is een fijne plek om te werken en nodigt uit om met elkaar te ontmoeten, om samen activiteiten met elkaar te ontplooien. De werkplek prikkelt en zorgt voor inspiratie.

Daarnaast is er gelegenheid voor ontspanning, om in stilte te werken of stoom af te blazen. Plekken om te ‘ontprikkelen’ als je op zoek bent naar balans tijdens je werkdag.

Een voorbeeld van hoe dat eruit kan zien, is de vernieuwde kantoorplek bij de gemeente Amstelveen. ID-binnenhuisarchitectuur is de partner voor MKB-bedrijven en adviseert je graag bij de inrichting van de hybride werkplek.